5 tips om te starten met videomarketing

< Overzicht

Video is hot. Terwijl tekst vroeger de klok sloeg hebben blogs een deeltje van hun plek moeten afstaan aan het bewegend beeld. Denk maar aan TikTok die afgelopen jaren een ongekende boost heeft gekend. Videomarketing geeft je de kans om je brand visueel uit te bouwen en je publiek rechtstreeks aan te spreken. Ook klaar om je publiek te converteren met video? Ready, set, action!

1. Roll the camera

Maar welke camera? Goed nieuws: je hebt niet het duurste van het duurste nodig! Vrijwel alle smartphones hebben tegenwoordig een goede lens. Met z'n compacte formaat is je smartphone dan ook nog eens geschikt om on the go filmmateriaal op te nemen. Geheugenkaartjes? No thanks. Meteen uploaden in de cloud voor een efficiënte workflow.

2. Ga voor een sterke setup

Je setup is de basis van je video. Het is onmogelijk om je toestel langer dan 2 minuten omhoog te houden zonder te bewegen. Resultaat? Je beeldmateriaal is van slechte kwaliteit. Onze tip? Gebruik een statief!

Bedenk wat de boodschap van je video zal zijn en op welk kanaal je zult posten. Wil je graag up close & personal de verteller in beeld brengen? Film dan verticaal, zo kom je authentieker over. Het ideale formaat voor kanalen zoals TikTok en en Instagram. Wil je eerder aan storytelling doen? Ga dan voor het klassieke horizontaal, voor kanalen zoals YouTube en Facebook.

3. Hello daylight!

Belichting is een belangrijk aspect bij video. Als het beeld te donker is, haken kijkers snel af. Je hoeft geen super expensive studiosetup met duizenden ringlights te hebben, maar maak gebruik van het licht dat er altijd is: daglicht! Neem dus plaats in een ruimte waar veel natuurlijk licht binnenkomt en ga aan de slag!

4. Is this mic on?

Audio kan je helaas niet fixen. De microfoon van je smartphone kan je misschien niet de kwaliteit geven die je nodig hebt voor jouw content. Maar daar zijn oplossingen voor! Plug een lichtgewicht microfoon in je smartphone, zodat je kan rekenen op kraakhelder geluid.

5. Tools die jou op weg helpen

Applewatch als afstandsbediening
De selfiecamera is voor video de minst goede camera van je smartphone. Daarom is het beter om met de gewone camera te filmen. Dat kan nogal tricky zijn... Gelukkig is er de Applewatch die je als afstandsbediening van je camera kunt gebruiken. Op je Watch staat namelijk de camera-app die de camera van je iPhone aanzet, waardoor je makkelijk op je pols kan zien wat je filmt.

Pages app als teleprompter
Laat je tekst rollen over het scherm. Zo hoef jij enkel maar af te lezen terwijl de camera draait. Superhandig, toch? Hiervoor installeer je gewoon de Pages app op je iPhone of iPad, typ je de gewenste tekst in en schakel je die in op de 'presenter mode'.

Limecraft
Ondertitels nodig op je video? Op basis van de gesproken tekst in je video, voorziet Limecraft automatisch ondertitels. Upload je video in deze app en bespaar jezelf uren werk.

Conclusie

Lukraak video's posten zal weinig tot geen resultaat leveren. Ga dus na wat jouw doelgroep precies wil bekijken en link het aan jouw brand. Zoek uit hoe video je kan helpen om jouw businessdoelen te bereiken. Video is duidelijk op weg om de meest dominante speler te worden binnen de wereld van online marketing. Maak hier dus zeker gebruik van om nieuwe leads te genereren en jouw verkoopcijfers naars recordhoogtes te brengen!
Tags
#socialhippo #socialmedia #socialmediavoorbedrijven #socialmediasucces #onlinezichtbaarheid #socialmediatip #tipsvoorsocialmedia #videomarketing #youtube #instagram #facebook #tiktok