Wat doet een Social Media Manager precies?

< Overzicht

Je social media uitbesteden aan ons staat gelijk aan een persoonlijke, no-nonsense aanpak! Hoe dan? Say hello to your social media manager. De persoon die als doorgeefluik fungeert en ervoor zorgt dat iedereen op dezelfde golflengte zit, maar dat is natuurlijk niet alles! Wat komt er precies allemaal bij kijken? Je leest er hier alles over!

Alle krachten bundelen

Social Hippo zit vol creatieve zieltjes die allemaal brainstormen en samenwerken om jouw social media pagina te boosten. Waar de ene goed is in het maken van stunning digital designs of adembenemende foto’s, vindt de andere zijn uitdaging in het schrijven van wervelende teksten die inspireren, informeren of je misschien wel eens laten schaterlachen! Een team dat bruist van de leuke ideeën. Je raadt het misschien al? Al die gekke hippo’s moeten soms wel eens in ‘toom’ gehouden worden. In comes de social media manager!

On his to-do list?

Het begint allemaal bij het opmaken van een contentplanning. Iedere post heeft natuurlijk een interessant topic nodig waar de copywriter mee aan de slag kan gaan om een mind-blowing tekst te schrijven en de digital designer een overtuigende visual kan maken met z’n technical skills. BAM! Een post is geboren, maar is die tekst wel binnen de krijtlijnen van de tone of voice? En is de visual wel in de perken van de huisstijl? De social media manager waakt over het feit dat het afgeleverde product kwalitatief is, én binnen de huidige branding valt.

Volgt er feedback van de klant? Dan worden alle pointers doorgegeven aan de desbetreffende persoon zodat de post herwerkt kan worden tot het gewenste resultaat. Mag de post online? Dan zorgt jouw manager ervoor dat die ook effectief online gaat op het juiste moment.

  • Algemeen aanspreekpunt
  • Contentplanning opmaken
  • Zorgen dat de posts effectief online komen te staan

Een last van je schouders

Waar jij weet wat er wanneer moet gebeuren en waarom in jouw branche, weten wij natuurlijk het reilen en zeilen in de wereld van social media! De tekst mag niet te lang, maar ook niet te kort. Jouw social media pagina’s zijn persoonlijk aan jouw bedrijf. Daarom gaan we vaak doorklikken naar social media omdat we zo weten met welk bedrijf we te maken hebben, en wat de actuele veranderingen zijn. Door jouw social media uit te besteden zorg je ervoor dat er consistent relevante én interessante posts op het web worden afgevuurd. The best part? Jij hoeft je er geen zorgen meer om te maken. Zalig!

Conclusie

Ben jij als business owner op zoek naar manieren om het bereik van je merk te vergroten en relevant te blijven in de markt? Jouw social media uitbesteden is de manier om te zorgen voor een frisse wind in jouw social media marketing! Door alle veranderingen binnen de social media wereld kan er makkelijk verwarring ontstaan over wat er nu precies goed scoort en wat niet.
Tags
#socialhippo, #socialmediamanager, #socialmediabheer, #brandawareness, #sales, #ecommerce, #socialmediatips, #socialmediasucces